Verbeteren is loslaten, gewoon doen

+31 (0) 6 23 29 21 57

Eigenlijk gaan de ontwikkelingen op het gebied van business intelligence niet snel genoeg voor Eddie. Als BI-consultant vindt hij de term business intelligence teveel toegespitst op ‘business’. “Data bestaat overal om ons heen en helpt ons om de wereld om ons heen beter te begrijpen, niet alleen voor bedrijven maar voor ons allemaal”. Business intelligence is er om al die informatie beter te begrijpen. Eddie vindt het mooi om daar een rol in te spelen en mensen een filter te geven om een beter oordeel te kunnen vormen.

Je kunt het vergelijken met de goudmijnen van vroeger. Als er eenmaal bekend was dat er ergens goud was te vinden, werd je afhankelijk van de informatie die men wilde delen om ook daadwerkelijk goud te kunnen delven. In de huidige wereld is er zoveel meer data dan 20 jaar geleden, het nieuwe goud. Ook daarin ben je afhankelijk van hetgeen men wil of kan delen om de juiste data te kunnen delven. De inzichten die wij, als Blue-Mountain, daarin kunnen geven, dragen bij aan verbetering van processen.

Het merendeel van de projecten draait om de juiste informatie boven tafel krijgen om verantwoording af te kunnen leggen. De mooiste projecten bij woningcorporaties zijn diegene die er voor zorgen dat er ook een voordeel voor de huurder in zit. Bijvoorbeeld inzicht krijgen in het verlagen van de energiekosten. BI in brede zin is nog heel erg kijken naar het verleden, in de nabije toekomst ziet Eddie ontstaan dat predictive analytics van steeds groter belang wordt.

Na een aantal jaren bij grotere organisaties te hebben gewerkt zoals RTL, Nuon en Cendris voelt Eddie zich als een vis in het water bij Blue-Mountain. “Het belang van de klant als mens staat centraal, dat is niet alleen iets wat we zeggen maar ook echt wat we voelen en doen. Het is een kleine club met een grote verscheidenheid aan mensen, dat maakt het ook zo leuk. En iedereen heeft humor, heel belangrijk.”

Successen worden gevierd, zoals toen Eddie het dashboard datakwaliteit bij Lefier opleverde. Zijn eerste vrije opdracht bij een klant. Daarnaast is het inrichten van selfservice-BI structuur een succes te noemen.