Blue-Mountain tilt BI naar een hoger plan door hun deskundigheid en persoonlijke aanpak

Als een van de eerste klanten van Blue-Mountain zijn we er trots op dat, 10 jaar later, woningcorporatie Lefier nog steeds onze klant is. Maartje Ronda, BI coördinator bij Lefier, afdeling financiën, vertelt over haar ervaringen met Blue-Mountain.

In 2009 is Maartje bij Lefier begonnen als functioneel beheerder. Onderdeel van haar functie was het bouwen van rapportages in BusinessObjects. Blue-Mountain bouwde toentertijd een groot deel van de rapportages en verzorgde opleidingen voor functioneel beheerders zodat zij zelf rapportages konden bouwen. Een prettige eerste kennismaking vindt Maartje.

Eerste indruk
Als we haar vragen welke eerste indruk Blue-Mountain op haar heeft gemaakt, komt ze vrijwel direct op enthousiast en energiek. In 2009 was haar functie nieuw en Maartje had nooit eerder rapportages gebouwd. Door positieve feedback heeft ze veel geleerd de afgelopen jaren.

Sterke punten
Over de sterke punten van Blue-Mountain is Maartje kort en krachtig. “Er zit veel kennis en deskundigheid bij de mensen van Blue-Mountain, niet alleen op gebied van Qlikview en Katoomba maar ook op het gebied van woningcorporaties. Daarnaast zijn, misschien nog wel meer, de gedrevenheid, de passie waarmee jullie je werk doen en aandacht voor jou als mens, de sterkste punten. Persoonlijke aandacht waardoor het meer voelt als een samenwerking en minder dan een klant-leverancier relatie.”

Advies
Op de vraag welk advies Maartje wil geven aan potentiele klanten denkt ze heel even na. “Denk vooraf goed na over wat de doelstellingen zijn en wat je wilt bereiken. Ga niet te snel de inhoud in maar kijk vooral waarom je iets wilt. Leun tijdens het project ook eens achterover en toets regelmatig aan hetgeen je van te voren hebt bedacht.”

BI-coördinator
Sinds kort is ze BI-coördinator. Wederom een nieuwe functie voor Maartje.
Bij de invulling hiervan kan ze leren van de ervaring van Michiel, naast oprichter van Blue-Mountain ook projectmanager bij Lefier.

“In de overleggen waar we samen bij zitten was Michiel de voorzitter en neem ik nu deze rol over. Michiel coacht daarbij en ik leer daar veel van. Blue-Mountain wil ook echt dat een implementatie een succes wordt en zet niet alleen een stuk techniek neer.”

Inzicht in de organisatie
“Waar we eerder veel tijd in staken was het boven tafel krijgen van de cijfers. Diverse lijstjes en continu bezig om te achterhalen waar eventuele verschillen vandaan kwamen. Je kwam niet toe aan waar het daadwerkelijk om draait; waar gaat het mis, waar moeten we bijsturen en welke acties moeten we daarvoor uitzetten.”

“Met geautomatiseerde dashboards komen we stap voor stap dichter bij ons doel. Niet alleen verklaren waarom sommige dingen mis gaan maar hoe kunnen we zorgen dat dit de komende periode niet weer gebeurt. We komen steeds meer in regie van onze eigen data.”

Maartje werkt samen met de bedrijfsaccountants volgens het DrieKamerModel (een integraal, strategisch sturingsconcept voor een corporatie). Hier wordt samen met de proceseigenaren gekeken naar waar het anders kan, wat de analyse is en wat de acties worden om dit te bereiken. Dit wordt vastgelegd in de maand- en tertiaaldashboards, waarbij teruggekeken kan worden wat het effect is geweest. “Het is belangrijk om bij te sturen waar dat nodig is, maar ook successen mogen gevierd worden!”

Wilt u zelf contact leggen met Maartje? Dat kan via haar LinkedInpagina