Your focus determines your reality

+31 (0) 6 23 71 50 86

Sinds 2016 werkt Michael bij Blue-Mountain als BI-consultant. Hij houdt er van om iets ingewikkelds te doorgronden en grijpbaar te maken. Om het zo uit te werken en uit te leggen dat het begrijpelijk wordt voor iedereen. Hierin is het oplossen van het probleem leuk; maar de meeste energie haalt hij uit het uitrollen van goed doordachte oplossingen en het delen van kennis. Visuele aspecten zijn daar ook belangrijk in.

Vaak is er al heel veel data beschikbaar, alleen wordt hier lang niet altijd het maximale uitgehaald. Die data moet nog informatie worden en die informatie moet worden omgezet naar kennis. Voor veel mensen zijn zowel de gestructureerde en ongestructureerde data uit verschillende bronnen te groot, te complex, te ongrijpbaar. Ook zijn er altijd missende stukjes die ervoor zorgen dat het niet één geheel kan worden. Door op zoek te gaan, bestaande stukjes aan te passen of uit te breiden en door nieuwe stukjes te creëren kan er toch een compleet verhaal worden neergezet. Dat is wat Michael zo leuk vindt aan business intelligence.

Bij Blue-Mountain is het vooral prettig om vernieuwend bezig te zijn. Als je een goed idee hebt dan is iedereen enthousiast. Door de grootte van het bedrijf kan het idee ook snel tot uitvoering worden gebracht. Het kleine en innovatieve zie je ook terug in de tools en technieken. De gebruikte tools zijn vernieuwend, snel en veilig.

Naast zijn werk als consultant is Michael ook betrokken bij product development, hij vindt het heel leuk om hierin mee te kunnen denken, nieuwe en verfrissende ideeën aan te dragen en er aan bij te dragen dat er knopen worden doorgehakt.

De kracht van Michael zit met name in het analytische deel. Wanneer een klant behoefte heeft aan kennis of advies op dit gebied dan ondersteunt Michael hier graag bij. Hij is bedreven op het gebied van optimalisatie, forecasting en statistiek. Gebieden waarin nog veel behaald en ontdekt kan worden. Voor Michael is sinds zijn start bij Blue-Mountain duidelijk geworden dat de mens vaak nog veel belangrijker is dan de analyse. Uiteindelijk moeten de gebruikers empowered zijn om het zelf te kunnen en willen doen. Dan kom je als organisatie echt verder.

Naast werk is Michael sportief bezig op de squashbaan of in de sportschool. Gezellig met vrienden tijd doorbrengen doet hij ook graag.